Recept: Uiensoep – Makkelijk, goedkoop en snel

by chjanoy

Deze soep op basis van uien en runderbouillon is prima te eten in combinatie met rijst of brood maar ook uitstekend zonder.

Ingredienten:
– 500 gram uien (dat zijn ongeveer 3 a 4 uien van ‘medium’ formaat)
– een klont boter of een scheut vloeibare bakboter
– 1 liter water
– 2 runderbouillonblokjes (ik bespaar het je om zelf bouillon te trekken)
– 1 laurierblad
– 1 kruidnagel
– zwarte peper
– zout

Snijd de uien door het midden, pel ze en snijd ze in dunne halve ringen. Zet een steelpan op middelhoogvuur. Voeg de boter toe als de pan heet is. Voeg de uien toe en roer goed door. Zet het vuur iets zachter. Let er op dat de uien niet bruin (laat staan zwart) worden. Zodra de uien na enkele minuten glazig worden voeg je een flinke snuf zout en een toef zwarte peper toe. Even doorroeren. Voeg de bouillonblokjes, laurierblad en kruidnagel toe. Even doerroeren. Nu het water toe voegen. Vlak voordat het water begint te koken zet je het vuur zacht en laat je het 10-15 minuten trekken. Hoediehoe, klaar is Kees!