Groene Thaise Currypasta

by Hans

Nu kun je met zo’n kant en klare currypasta best een lekker gerecht maken, het valt echter in het niet bij een verse zelfgemaakte.

20130117-191738.jpg

Wat heb je nodig voor een currypasta voor ongeveer twee personen:

-2 teentjes knoflook
-geraspte schil van een (kaffir) limoen
-enkele groene pepers
-ommenabij vier cm Galanga
-1 stengel citroengras
-2 sjalotjes
-enkele kaffir limoen bladeren
-klein bosje verse koriander
-theelepel garnalenpasta of visolie, evt meer naar smaak
-beetje zonnebloemolie

Bereiding:
Gooi alles samen in kleine stukjes gesneden, en pureer met een vijzel of staafmixer en je currypasta is klaar!

Bedenk wel dat dit enkel je pasta is, en dat je dit nog tot een gerecht moet maken. Ook dat gaat echter heel eenvoudig, bak deze pasta kort in een wok/koekenpan, en voeg groentes en vlees/kip naar keuze toe (denk aan grof gesneden ui, paprika, aubergine, ‘bamboo shoots’, van die kleine groene balletjes die je dan ook wel eens in curry’s ziet zitten, kipfilet, varkenshaas, etc. Overdrijf niet overigens met het aantal groentes). Bak even mee, voeg 20cl kokosmelk/20cl water toe en breng het tot een minimaal kookpunt en zorg ervoor dat de groentes beetgaar zijn wanneer je serveert. Serveer met rijst en je gerecht is klaar.