Penne met tuinbonen en snijbonen

by chjanoy

Wederom een zeer simpel, snel en voedzaam recept handig om klaar te maken voor een flinke sportsessie. Snijbonen heb ik onlangs gekocht en tuinbonen heb ik vrijwel altijd in de vriezer zitten.

20131204-182511.jpg

Ingredienten voor 1 persoon (voor meerdere personen alles verdubbelen):

- 1 teen knoflook
– scheut olijfolie
– snuf zout
– 3 snijbonen in stukken gesneden
– kopje tuinbonen
– 150 gram pasta
– zwarte peper
– 2 el grana padano of parmiggiano kaas
– 1 ei

Bereiding:
Kook water in een steelpannetje en voeg een flinke snuf zout toe (of: naar eigen smaak). Voeg de pasta toe en roer het even. Voeg de tuin- en snijbonen toe. Kook dit voor ca 8-10min. Roer zo nu en dan zodat de pasta niet aan elkaar kleeft. Doe het ei in een klein kommetje samen met een snuf zwarte peper en de kaas. Klop dit door elkaar met een garde of een vork. Als de pasta bijna gaar is zet dan een koekepan op laag vuur. Voeg de olijfolie toe en plet de knoflookteen voorzichtig (zodat het nog wel een soort van een geheel is) en leg de knoflook in de olie. Giet de pasta en bonen af en doe dit in de koekepan. Zet het vuur hoger en roerbak (“huh? roerbakken? dat doe je toch niet met pasta?” ja, nou en, ik wel. Ik ben half Javaans en ik doe aan pasta goreng.) de pasta etc. door de knoflookolie. Verwijder de knoflookteen. Zet het vuur uit en roer vervolgens het eimengsel er goed doorheen. Gelijk eten! Eet u smakelijk?!