gratis powerfood!

by chjanoy

Rondom mijn huis staan aardig wat bramenstruiken. In deze periode van het jaar (augustus/september) werpt deze plant zijn vruchten af, letterlijk. Veel mensen vergeten om zich heen te kijken in de natuur en weten uberhaupt niet wat ze kunnen eten. De braam is natuurlijk erg herkenbaar. Waarom zou je 3euro voor 150gram bramen betalen in de winkel als je ze gewoon gratis uit de natuur kunt plukken. En laat die açaí, goji bessen etc. ook maar even liggen. Nature is giving free powerfoods!

Vaak zijn niet alle vruchten nog rijp. Dat betekent dus dat je niet alles in een keer hoeft en kunt oogsten maar dat je over een langer tijdsbestek nog bramen kunt plukken. Spoel ze even af in een bak water. Let er wel op dat als de bramen goed rijp zijn ze erg zacht zijn en snel kapot zijn. Ik maak er zelf meestal een fuitshake van door het te blenden met een stuk meloen en eventueel een halve banaan. Je kunt ze ook prima zo eten. Binnenkort ga ik er weer heel wat plukken. Misschien ga ik dan voor het eerst in m’n leven een poging wagen om jam te maken. De beste vorm van local food!

20130817-112817.jpg