Recept: Pizza con le Salsicce

by Hans

Lekker, pizza met worst.

IMG_5227
Ingrediënten – 3 Pizza’s

Basisrecept deeg:
-250 gram stevige bloem, bij voorkeur Italiaans ’00′ bloem.
-1/2 EL zout
-7gr gist
-1/2 EL suiker
-2 EL olijfolie (altijd extra virgin)
-160ml lauw water

Meng zout en bloem in een kom, en maak een kuiltje in het midden. Meng water, suiker, gist en olie, en giet het mengsel bij bloem en zout, in het kuiltje. Roer met een vork zodanig in het rond dat er telkens iets meer bloem/zout bij het water komt tot je een mooi stevig mengsel hebt, dat je met je handen verder kneed tot een mooi stevig elastisch deeg. Als het na 10min te nat/plakkerig is voeg dan nog wat bloem toe, als het te droog is nog wat water, maar wees met beide heel voorzichtig. Doe het geheel terug in de kom, theedoek erover en laat ongeveer een uur rijzen/tot in volume verdubbeld.

Bereiding pizzabodem: strooi wat bloem op het werkblad (aanrecht) en verdeel het deeg in drie delen en vorm deze tot een bol. Nu ga je per deel er een mooie platte schijf van maken. Dat kan door: uit elkaar te trekken, uit elkaar te duwen op het aanrecht, in de lucht werpen met een draaiende beweging en met een deegroller. Als het geheel plakkerig wordt strooi je wat bloem erbij.

Als het gelukt is er een mooie schijf van te maken verwarm je een koekenpan op middelhoog vuur en bak je daar de bodem in, in een klein laagje olijfolie. Dit doen we omdat de meeste huis/tuin/keuken ovens niet voldoende heet worden om er een goede pizza in te bakken. Je zult zien dat in de pan de pizzabodem begint te bubbelen en zodra de onderkant begint te kleuren is je bodem klaar.

Tot hier het basisrecept voor de bodem. Hierna kun je je fantasie er op los laten en iedere denkbare pizza maken. 

Pizza Con le Salsicce
200gr Italiaanse saucijsjes, ontveld/verkruimeld

50gr Pecorino, geraspt (vers)
4 tomaten
100gr gerookte Pancetta in plakjes
Verse Rozemarijn naar smaak
Verse basilicum naar smaak

Mix saucijsjes met geraspte pecorino, begin de pizza met een laagje tomaten en verdeel daarover per pizza de mix van saucijzen/pecorino. Leg er daarna de pancetta over en ook de rozemarijn en basilicum. Druppel er een beetje olijfolie over en zet de pizza 5-10 minuten in de oven tot het oppervlak bubbelt.

IMG_5224