Ovenschotel met kapucijners

by chjanoy

Kapucijners, ik had ze nog in de kast staan. Ik heb veel dingen in m’n leven gehad en gemaakt. Behalve..┬ákapucijners. Ik weet dat veel mensen het eten met gebakken spek en uitjes. Maar ik had geen spek in huis en wil het gebruik van varkensvlees ook enigszins beperken. Eens kijken wat er nog in de (koel)kast zat. Kipfilet, doperwten in het vriesvak, quinoa en nog een blok kaas (wat ik normaal gesproken ook niet veel eet). Hmm.. even denken. Ha, ik wist het: een ovenschotel zou het worden! Het zag er niet heel mooi uit maar lekker was het wel!

(null)

Ingredienten:
1 ui
1 teen knoflook
1 el paprikapoeder
1 kipfilet
1 pot kapucijners
(geraspte) kaas naar eigen wens
1 kop doperwten (niet noodzakelijk)
1 kop quinoa (maar kan ook meer)
olijfolie

Bereiding:
Doe een hapjespan op middelmatig vuur. Snipper de ui en hak de knoflookteen fijn. Doe een scheutje olie in de pan. Voeg de ui en knoflook toe. Fruit even aan en voeg vervolgens de paprikapoeder toe. Voeg nog een klein beetje olie toe indien het een droge bedoeling wordt in de pan. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en doe deze in de pan als de ui glazig aan het worden is. Voeg een snuf zout en peper toe en roer de ingredienten om net zo lang tot de kip gaar is. Open de pot kapucijners en lek het vocht af. Voeg toe aan de pan, evenals de doperwten. Roer het geheel een paar keer om. Voeg een klein kopje water toe en vervolgens de quinoa. Roer weer om en laat het even 5-10 min staan. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Rasp ondertussen de kaas, tenzij je een kant en klaar pakje geraspte kaas hebt. Pak een ovenschaal. Doe hier de inhoud van de pan in en bedek het met de geraspte kaas. Doe dit vervolgens 10 minuten in de oven. Et voila, je koolhydraatarme ovenschotel is klaar!