recept: groene asperges uit de oven geserveerd met krieltjes en een biefstukje

by chjanoy

Persoonlijk vind ik groene asperges net even wat lekkerder dan de witte. Groene asperges hoef je overigens niet te schillen zoals wel het geval is bij witte asperges.

Ingredienten voor 2 personen:
– 500 gr groene asperges
– 500 gr krieltjes
– 300-400 gr biefstuk
– (zee)zout
– olie en eventueel wat boter

Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de krieltjes af en doe deze ongeschild in een kookpan. Voeg water toe totdat de krieltjes net onder water staan. Zet op het vuur. Zodra het water kookt even wat zout toevoegen en laat het op zacht vuur verder pruttelen voor ca. 20 minuten. Snijd ondertussen de kontjes van de asperges af, ca. 1,5 cm. Leg ze in de lengte in een ruime ovenschaal en giet hier wat olijfolie (zeg 2 eetlepels) over heen en hussel de asperges met je handen door elkaar zodat de olijfolie zich over de asperges verspreid. Bestrooi de asperges met zout (wees niet te zuinig). Doe de asperges in de oven voor 15 min. Doe hierna de oven uit en laat de asperges evt. nog even een paar minuten nagaren in de oven. Als de asperges in de oven staan verwarm je een koekepan of grilpan (nog beter!) op het vuur. Zorg ervoor dat de pan goed heet is. Voeg een scheutje olie en evt. wat boter toe aan de pan. Bak vervolgens de biefstuk aan beide kanten voor ca. 4 minuten, afhankelijk van wat je zelf lekker vind. Zodra de biefstuk gaar is zijn de asperges en krieltjes ook gaar (als het goed is). Serveer naar wens met wat salade. Bon apetit!

20130506-173125.jpg