Recept: ‘Aziatische’ groentesoep met noodles

by chjanoy

Als het op eten aan komt hou ik er van om te roeien met de riemen die ik heb. Daarmee bedoel ik dat ik graag kook met wat ik in huis heb en ik niet elke dag boodschappen ga doen en koop waar ik op dat moment zin in heb. Zondag: Ik had nog bleekselderij, 2 tomaten en wortels. Verder heb ik vrijwel altijd uien, knoflook en bouillonblokjes in huis en ook volop kruiden. Het gehakt wat ik had lag al iets te lang in de koelkast, zelfs te lang om nog balletjes van te maken.. Ik had nog wel wat plakjes ‘ontbijtspek’. Ik heb de groente en ontbijtspek in stukken gehakt en in een klein laagje olie aangefruit samen met een theelepel gemberpoeder. Daarna heb ik ongeveer 1,5 liter water en 2 bouillonblokjes, een snuf zout en wat peper toegevoegd. Ah! En ook nog een half theelepeltje citroengras! Even een tijdje (zeg een 30-45 minuten) op matig vuur laten pruttelen en klaar is kees. Heerlijk soepje met Aziatische twist. Maar ja, zoveel soep eet ik niet in een keer op. Soep af laten koelen en in de koelkast zetten. Maandag: Tja, ik heb dus (alweer) die soep op het menu staan. Hmm. Maar he! Wacht eens even.. Ik heb nog noodles in de kast liggen. Laat ik die even gaar koken in de pan met soep. Heb ik meteen m’n koolhydraatjes voor de training van vanavond binnen! Voeg ik er gelijk even wat sambal ketjap aan toe!

20130422-184439.jpg