Recept: Farfalle al pesto

by chjanoy

Farfalle met pesto Genovese, snijbonen en doperwten is een makkelijk en snel recept voor als je weinig tijd (of zin) hebt om te koken. Ik heb dit recept bedacht omdat ik tussen werk en sporten weinig tijd had om avondeten te maken. Ik had nog wat snijbonen en ik heb altijd een zak doperwten in de vriezer.

Ingredienten (voor 2 personen):
– 300 gram farfalle
– snijbonen (zo’n 15 stuks)
– een kop dopwerwten
– een theelepel zout
– een potje pesto Genovese (‘groene pesto’)

Breng een ruime pan gevuld met water aan de kook. Voeg vervolgens het zout toe. Snijd de snijbonen in diagonale stukken, ongeveer zo groot als de farfalle. Voeg deze toe aan de pan. Voeg na 5 minuten de pasta toe en na weer 5 minuten de doperwten. Drie minuten later is alles gaar. Giet de inhoud van de pan goed af in een vergiet en doe alles weer in de pan. Roer de pesto erdoor. Klaar is Kees! Je kunt de pasta eventueel nog bestrooien met wat Parmezaanse kaas.

 

20130414-204038.jpg