Recept: Chicken Paprika Soup

by Hans

Kip, tomaat, paprika en creme fraiche maken dit recept voor vier personen. Niet al te ingewikkeld en erg lekker, serveer met een mooi brood en salade.

IMG_5283

Doordat ik onlangs fulltime aan een nieuw project ben begonnen was het redelijk druk op de burelen en kwam het koken op een laag pitje (ha) te staan. Vandaag echter even tijd gemaakt en zodoende een recept van de BBC koks The Hairy Bikers uitgevoerd, weinig lof vanavond naar mezelf dus. Maar dit recept is bijzonder smakelijk, en een absolute aanrader voor wanneer er visite komt. Serveer met brood en salade, en een goede ietwat wrange wijn (Italiaans). Niets gaat zo fijn bij wrange wijn als de smaak van tomaat. Maak dit gerecht bij voorkeur in een gietijzeren braadpan.

Men neme:

1 hele kip, ca 1,2kg
zout en peper
boter en olijfolie
1 Ui
3 tenen knoflook
1 EL zoete paprika
1 EL sterke/hete paprika
1 EL bloem
300ml Kippenbouillon (biologisch zonder E’tjes)
3 EL Peterselie
2 rode pepers, zonder of met zaden (doe maar met)
400gr Pasata en 2 hele tomaten
250ml Creme Fraiche

Stap 1. Neem de hele kip..

IMG_5247
een hele kip

..en snijdt deze in stukken. Als je dit nog nooit gedaan hebt staan op Youtube voldoende filmpjes om dit jezelf te leren.

IMG_5258
voormalig hele kip, herken de onderdelen

Breng de pan op temperatuur, hoog vuur, en smelt de boter en wat olijfolie. Breng de kip erin en bak deze tot deze bruin begint te kleuren. Dit zal je alleen lukken op hoog vuur, dus schroom niet de temperatuur flink hoog te brengen. Wanneer de kip goudbruin is gebakken neem je deze uit de pan en zet je deze tijdelijk weg. Giet de olie en boter uit de pan.

Voeg opnieuw wat olijfolie toe, en fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de mix van de paprikapoeders en bloem toe, en voeg daarna de kippenbouillon toe. Voeg de pepers toe en doe de stukken kip terug in de pan. Voeg de helft van de gehakte peterselie toe en laat 10min sudderen. Voeg hierna de Passata en in stukken gesneden tomaten toe en laat een uur sudderen.

Voeg na een uur de creme fraiche en de resterende peterselie toe. Breng evt op smaak met meer zout en zwarte peper en serveer. 

IMG_5288
tip: zoek een goede bakker en vraag naar een mooi zuurdesembrood, zoals hier met olijven