Recept: Penne (of Spaghetti) met bliktomaat, courgette en zwarte olijven

by chjanoy

Het is vrijdag dus de kans is groot dat je op een vrijdagmiddagborrel beland. Je komt laat thuis en wilt eigenlijk niet teveel tijd kwijt zijn aan koken maar je wilt ook niet naar de snackbar. Wat maak je dan? Juist, een lekkere pasta.

20130222-153837.jpg
 

Ingredienten (1 persoon):
– 100-150gr penne
– 1/3 courgette
– 1 blik tomaten
– handjevol zwarte olijven
– 1 teentje knoflook
– 1 gedroogde rode peper
– geraspte (parmesaanse) kaas
– olijfolie
– zout

Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg een snuf zout toe. Als het water kookt voeg je de pasta toe. Roer wel regelmatig zodat de pasta niet aan elkaar blijft kleven. Snijd ondertussen het stuk courgette in de lengte door het midden en snijd hier vervolgens dunne halve plakjes van. Verhit een pan op het vuur. Voeg vervolgens een flinke scheut olijfolie toe. Breek de rode peper in twee of drie stukken en doe deze in de olie zodat de smaak en pittigheid lekker in de olie trekt. Als je niet van pittig eten houdt kun je dit ook achterwege laten. Doe de schijfjes courgette in de pan en bak deze goed. Ik weet niet waardoor het komt maar als je courgette bakt of roostert komt er een enorm lekkere smaak vrij. Snijd ondertussen het teentje knoflook in flinterdunnes plakjes of hak het gewoon fijn en doe dit bij de courgette. Haal vervolgens 2 of 3 tomaten uit het blik en snijd deze fijn. Voeg toe aan de pan en laat lekker aanfruiten. Voeg na ca 2 minuten de zwarte olijven toe. Proef ondertussen of de pasta gaar is. Giet de pasta af en voeg toe aan de pan met courgette en tomaat en laat het nog even een minuutje al roerend mee trekken. Schep op een bord en bestrooi met een laag kaas. Buon Apetito!