Recept: Pasta al forno

by chjanoy

Pasta al forno. Pasta uit de oven. Eigenlijk is het idee supersimpel. Je kookt de pasta totdat het net gaar is, roert hier een ruime hoeveelheid saus (en geraspte kaas zoals bijv. Parmezaanse kaas of Grana Padana) doorheen. Doet het in een ovenschaal, dekt het af met kaas en doet het in de oven op 180 graden voor 15-20 minuten. Doorgaans geschikte pastasoorten voor een lekkere pasta al forno zijn penne en rigatoni. De kaas die ik er over heen doe is mozzarella maar je kunt ook meerdere soorten kaas er over heen doen zoals gorgonzola. Echter ben ik hier niet echt een grote fan van..

Een pak pasta is doorgaans 500 gram. Als je hier de helft van gebruikt heb je genoeg voor 2 personen.

Ingredienten voor de saus:
– 2 blikken hele tomaten
– 1 uitje
– 2 tenen knoflook
– olijfolie
– groente naar wens zoals rode paprika, bleekselderij, wortel, doperwten
– zout en peper

De saus kun je maken door de ui en knoflook fijn te snijden en dit te fruiten in de olie. Als je rode paprika gebruikt raad ik aan om deze eerst in stukjes te gaan roosteren in de pan (roosteren = zonder olie). Er komt dan een heerlijke geur en dus smaak vrij. Voeg dan de olie en vervolgens ui en knoflook toe. Daarna voeg je de wortel in fijngehakte stukjes toe. Alles even goed aanfruiten. Hak de tomaten uit blik in stukken en voeg ze toe aan de pan. Afhankelijk van de vochtigheid van de saus kun je nog wat water toevoegen. Kijk zelf even of de saus niet te dik of te dun is. Ah, en vergeet zout en peper niet toe te voegen!

20130415-144354.jpg