recept: Potatoe Salad (veggy)

by chjanoy

Ik had vandaag zin in een voedzaam gerecht met veel groente, weinig vet en zonder vlees. Daarbij moest het snel te bereiden zijn. Hierdoor kwam ik op het idee om een salade te maken met gekookte krieltjes en eieren + hele hoop groente. Hieronder zet ik de ingredienten die ik zojuist gebruikt hebt. Echter kun je hier ook op varieren naar eigen smaak.

20130204-171505.jpg
 

Ingredienten voor 2 a 3 personen:
– ca. 500 gr krieltjes
– 3 eieren
– 1 (gele) paprika
– 2 augurken
– 1 rode ui
– handje vol verse bladspinazie
– 1 klein blikje mais
– 2 volle lepels ‘yoghonaise’ (mayonaise op basis van yoghurt)
– snuf zout en peper

Spoel de krieltjes en eieren onder de kraan. Breng de krieltjes en eieren in dezelfde pan aan de kook (makkelijk en efficient, daar hou ik van!) in een pan water met een snufje zout. Kook 10-15 minuten. Snijdt ondertussen de rode ui in dunne halve ringen, de augurk in plakjes en de paprika in reepjes. Giet de aardappelen en eieren af en spoel met koud water. Snijdt de eieren in halve plakjes, stukjes of, indien gewenst, in prachtige sculpturen. Laat de krieltjes even afkoelen en snijdt ze dan in plakjes. Doe alle ingredienten in een grote kom. Voeg de mais toe. Breek de spinazie bladeren en voeg deze toe. Tot slot een snuf zout en peper en de yoghonaise. Meng de ingredienten goed; smullen maar!