Recept: Chicken Sandwich

by Hans

Perfect zondagsvoedsel! Een kipfileetje platgeslagen en gemarineerd in een tex-mex achtige marinade, vervolgens eenvoudig geserveerd.

IMG_3842

Hoera. Geen pretenties vandaag, dit is je onverantwoorde recept voor vanavond. Neem per persoon (we gaan hier uit van twee) een kipfileetje, leg deze op je werkblad en sla deze plat tot een gewenste dikte met een vleeshamer, een deegroller of iets anders. Dit werkt het best als je de kipfilé tussen twee laagjes plastic folie legt waardoor de kip makkelijk langs het materiaal kan glijden.

Vervolgens gaan we de kip marineren. Meng met een staafmixer de volgende ingrediënten samen:
-100ml olijfolie
-25ml Limoensap
-1 of 2 teen knoflook
-handjevol koriander
-Beetje zout
-theelepel komijnpoeder
-theelepel chili poeder
-halve theelepel cayennepeper
Doe de platte kipfilé in een kom of plastic zakje, voeg de marinade toe en en laat deze minimaal een uur staan.

Wanneer klaar met marineren of klaar om te eten, bak de kipfilé in een grilpan op hoog vuur. Serveer vervolgens met:
-Lekker brood, ik gebruik dit keer een donker zuurdesembrood
-Kaas (ik gebruik goedkope Cheddar)
-1 avocado per broodje
-2 schijfjes tomaat
-rauwe ui naar smaak
-Een saus naar smaak. Ik heb hier een of andere Blå Band American Style saus erover.

Dit recept is nog veel beter wanneer de kip wordt bereid op de barbecue!