recept: pannekoeken

by chjanoy

Nu weet ik zo even niet of ik dit bij recipes of bij essentials moet plaatsen want de pannekoek is iets wat iedere boerenlul (of stadse lul) zou moeten kunnen maken. Ik heb het dan niet over het gebruik van kant en klare pakjes uit de supermarkt. Nee, ik heb het over het mengen van bloem, eieren en melk met toevoeging van eventueel vanillesuiker en kaneel.

Ingredienten voor 5 a 6 pannekoeken:
– 0,5l melk
– ca 250gr bloem (denk ik)
– 2 eitjes
– 1 zakje vanillesuiker
– een theelepel kaneel
– snuf zout
– (room)boter of zonnebloemolie

Doe eerst de melk in een ruime kom. Dit doe ik als eerste zodat het meel niet aan de kom gaat plakken. Tik de eieren open boven de kom. Voeg een deel bloem en de vanillesuiker, kaneel en zout toe. Klop dit met een garde tot een egaal beslag. Roer en voeg net zo lang bloem toe totdat het een luchtig en stroperig beslag wordt (niet te dun, niet te dik). Verwarm een (panne)koekepan op middelmatig vuur (elektrisch pitje = hoogste stand). Als de pan heet is voeg je een beetje boter of olie toe en vervolgens doe je ca. 1 soeplepel beslag toe die je over de pan verspreid d.m.v. de pan voorzichtig te kantelen. Eet smakelijk!

NB1: bij het gebruik van minder eieren wordt de pannekoek droger, bij het gebruik van meer eieren wordt de pannekoek sponsiger
NB2: wil je dunne flensjes maken? zorg er dan voor dat je beslag dan wat dunner is