recept: pizza met aardappel en boerenkool

by chjanoy

Voor het deeg: zie Hans’ recept. Ik heb echter niet zo’n hippe pizzasteen en ook geen pan om het in te bakken. Zelfs een bakplaat heb ik momenteel even niet. Nadat ik mijn pizza belegd heb op een stuk bakpapier schuif ik dit voorzichtig op het rooster uit de oven (die ik uiteraard niet mee voorverwarmd heb). Enfin, wat heb ik op deze pizza gedaan?

pizza1
1. flinterdunne aardappelschaafsels (dit keer met dunschiller en niet met kaasschaaf)

2. 1 bol mozzarella die ik in stukken gescheurd heb
3. kleine stukjes gehakt (heb ik vooraf gekruid met peper, zout, chilipeper en paprikapoeder)
4. een halve ui in superdunne halve ringen gesneden
5. een handvol boerenkool
6. 1 rauw ei kapot getikt in het midden van de pizza
7. besprenkelt met een beetje olijfolie en zout

op de hoogste stand in de oven (zie Hans’ recept) en hatzee! Buon apetito!